Hledat
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

 
Sluncem SUŠENÁ RAJČATA druhu San Marzano dovážíme z tradiční bašty výroby tohoto produktu, a to jihu Itálie, kde rajčata byla vypěstována klasickým způsobem na poli, a kde také na sluníčku dozrála.
Sušená r a j č a t a
-          s bazalkou
-          s česnekem
-          s chilli
Připravujeme nově
-          medvědím česnekem
-          s bazalkou a chia semínky
Oblibu získala rajčata především pro svoji výraznou chuť, krásnou barvu a velmi snadný způsob pěstování. Důležitý je obsah vitamínu C, E a A, velké množství vlákniny i dalších zdraví prospěšných látek - jsou to například draslík či železo, nebo karoten. Rajčata podporují krvetvorbu, prospívají kůži, vlasům i nehtům. Chrání také srdce a posilují imunitu, značné jsou i  jeho antibakteriální účinky. Rajčata obsahují také velké množství  antioxidantů, které chrání naše zdraví před působením volných radikálů.
  • ŘECKÉ OLIVY v naší     nabídce jsou zpracovávány v rodinné firmě Ilida tradičním a přitom moderním způsobem     podle původních řeckých receptur. Jsou uchovávány šetrným     způsobem v olivovém oleji nebo slaném nálevu s olivovým olejem. Olivy     jsou vyrobeny a zabaleny originálně přímo v Řecku! Na stůl se Vám proto     dostane ta nejvyšší možná kvalita a originální řecká chuť. Vynikající chuť     těchto oliv nejlépe vynikne samostatně nebo jako delikatesa k vínu.
    •  
    • ILIDA- rodinná      firma, která se specializuje na zpracovávání oliv tradičním, po staletí      osvědčeným způsobem
  • Prvotřídní EXTRA     PANENSKÉ OLIVOVÉ OLEJE pochází z kláštera AGIA TRIADA (Svatá Trojice)     na Krétě. K tomuto klášteru náleží rozlehlé olivové háje, o které se mniši     sami starají a olivy pro lisování tohoto oleje pečlivě vybírají, což mu     dodává tu nejvyšší možnou kvalitu, jemnost a nenahraditelnou chuť. Olivy     pro výrobu tohoto exkluzivního oleje jsou jednodruhové, což je naprosto     unikátní. Je to velmi podstatné měřítko kvality. Olivy, z nichž se     tento olej lisuje, a to tradičním způsobem přímo v klášteře,     pocházejí pouze z olivových hájů přilehlých ke klášteru Agia     Triada. Olej se vyrábí ve velmi malém množství. Je lisovaný za     studena, z prvního lisu.
        Má velmi lahodnou chuť, mimořádnou jemnost a nádherně voní. Každý odborník     ocení velmi nízkou kyselost. Neobsahuje cholesterol.
    •  
    • AGIA TRIADA -      klášter na malebném řeckém ostrově Kréta, produkty se vyrábějí přímo v      klášteře. Díky neustálé péči mnichů při celém výrobním procesu je      garantována nejvyšší možná kvalita a jedinečnost jejich výrobků.
  • Řecká vína DIONYSOS jsou     synonymem pro prvotřídní řeckou kvalitu a tradici. Portfolio tohoto rodinného vinařství sahá od     suchého vína, přes tradiční Retsinu     a polosladké Imiglykos až     po sladké víno Oenomelo     v keramické amfoře.
  • Na výrobu těchto vín byly     použity vybrané odrůdy řeckých vín z bohatých vinic na Peloponésu z     oblasti Nemea, Mantinia, dále pak z hornatého Korinthu. Většina     těchto oblastí je zaštítěna chráněným geografickým označením.
       
    • Retsina - tradiční      řecké suché bílé víno s chutí a vůní piniové pryskyřice.
    •  
    • Imiglykos znamená v řečtině „přirozeně sladké“ víno a      pro jeho oblíbenost na něj narazíte po celém Řecku. Je to klasické řecké      víno a náleží k nejdůležitějším řeckým domácím specialitám.
    •  
    • Řecké sladké víno Oenomelo bylo vyrobeno podle antických      receptur z odrůd Muškát, Moschofilero a Rhoditis na přání      historických restaurací v Athénách a uchovává se v kameninových      amforách.
    •  
    • DIONYSOS - je      řecká společnost s dlouhou tradicí a zkušenostmi ve výrobě řeckého      vína. Asimakis Koutsouros a Stylianos Gikas založili společnost Dionysos      v roce 1941 s důrazem na kvalitní výrobky a nadstandardní      služby. Z důvodu úcty k tradicím se zakladatelé rozhodli      pojmenovat svou společnost podle řeckého boha vína a úrody, Dionýsa.
  • MOŘSKÁ SŮL pochází pouze ze sběru tenké horní vrstvy     zkrystalizované soli v odpařovacích bazénech. Mořská voda se odpařuje jen     přirozeným způsobem, tedy působením slunce a větru.
        Obsahuje širokou škálu prvků a minerálů přirozeně se vyskytujících v     mořské vodě. Tyto minerály a prvky by měly být pravidelnou součástí pestré     a vyvážené stravy. Tato sůl obsahuje pouze čistý přírodní jód, který se     hojně v mořské vodě vyskytuje.
  • Originální HIMALÁJSKÁ RŮŽOVÁ SŮL se těží     ručně tradičním způsobem ze stovky miliónů let starých moří a pochází     tak prakticky z dob, kdy Himaláje byly ještě mořským dnem.
        Himalájská sůl jedlá - růžová jemná je čistá přírodní     krystalická sůl z Himálají. Je jedlá a lze jí používat běžně v     kuchyni stejně jako kuchyňskou sůl. Jedlá Himalájská sůl obsahuje důležité     minerály, které lidské tělo potřebuje. Tyto prvky byly součástí pramoře     a mají i nyní pro lidský organismus velký význam. Růžové zbarvení     soli je způsobeno oxidem železitým a dalšími minerály. Díky     pravidelné krystalické stavbě má krystalická sůl silné přirozené živototvorné     síly pro orgány a nervy.  
  • Proč používat     Himalájskou sůl v kuchyni?
  • Himalájská sůl je přírodní     produkt zpracovaný přirozenou cestou a obsahuje oproti běžné soli     navíc důležité prvky, jako je vápník, hořčík, železo, zinek, měď, nikl -     samozřejmě ve stopovém množství. Běžná kuchyňská sůl obsahuje navíc     obvykle pouze jód. Bohužel běžná sůl obsahuje také protihrudkující látky,     které našemu organismu příliš neprospívají. Himalájská sůl je chuťově     velmi příjemná, "neštípe na jazyku", nečpí a je jemnější.
  • Jak používat     Himalájskou sůl?
  • Běžně k solení v kuchyni,     ale nejlepší je solit přímo na hotové pokrmy nebo syrovou zeleninu, chleba     s máslem atd. Chutná dětem!
  • Růžová himalájská sůl je     obecně považována za jednu z nejkvalitnějších a nejčistších solí vůbec.     Obsahuje celou řadu prospěšných minerálů a stopových prvků. Tato sůl je     čistě přírodní produkt, samozřejmě není rafinovaná ani nijak dále     upravovaná. Často bývá součástí zeštíhlovacích diet, protože pomáhá     bojovat s celulitidou a zabraňuje nadměrnému zadržování vody v těle.
  • Prvotřídní BALSAMIKOVÉ A VINNÉ OCTY pocházejí     z kláštera Agia Triada na Krétě. Tradice výroby těchto exkluzivních     produktů z kláštera sahá až do roku 1632 a předává se z generace na     generaci. Díky tomu nám tamní mniši mohou nabídnout ty nejlepší a     nejčistší výrobky s vysokým citem pro odpovědnost za kvalitu,     ekologii a s respektem k tradičnímu obhospodařování půdy.
HOTOVÁ JÍDLA
  • Středomořské     delikatesy vyrábí řecká rodinná firma Onassis nebo tradiční     řecký výrobce Palirria. Široký sortiment řeckých specialit je     vyráběn tradičním ručním a přitom moderním způsobem podle původních řeckých     regionálních receptur. Většina výrobků neobsahuje cholesterol ani konzervační látky. Výrobky je možné přímo servírovat, není     nutná jejich další úprava. Výborně se hodí jako předkrm, příloha,     obloha či malá svačinka. Tyto výrobky podporují zdravou výživu.     Jsou připraveny s tradičním řeckým kořením.
    •  
    • ONASSIS - rodinná      firma produkující tradiční řecké pokrmy.
  • RAJČATOVÉ PROTLAKY se vyrábí pouze z dokonale zralých rajčat     pěstovaných klasicky na poli, nikoli ve skleníku, a to pouze z oblasti     Thesálie ve středním Řecku.
  • Tradiční ŘECKÁ KÁVA, kterou v Řecku     nabízejí snad ve všech tavernách a restauracích. Její tajemství spočívá v     pečlivém výběru kávových zrn, způsobu pražení a mletí kávy a v neposlední     řadě také v samotné přípravě.
ŘECKÉ SLADKOSTI
  • Řecká sezamová CHALVA Salonikos se vyrábí podle     tradičních receptur z rozemletých sezamových semínek (TACHINI), které jsou zdrojem     proteinů, vlákniny a stopových prvků. 100g chalvy obsahuje 250mg draslíku,     110mg hořčíku a 2,5mg železa. Je velmi dobře stravitelná a neobsahuje cholesterol a konzervační     látky.
  • Podává se nakrájená na     plátky, někdy mírně pokapaná citrónem a posypaná mletou skořicí. Vynikne     tak její typická oříšková chuť.     Je také vynikající se zmrzlinou a drobným ovocem. Řekové se často po obědě     neobejdou bez zapečené chalvy.     Plátek chalvy se zabalí do alobalu a nechá 10min v troubě rozpéct a     zkaramelizovat.
    •  
    • LUKUMI je tradiční řecká sladkost. Jedná se o kostky      speciálního želé v cukru.
    •  
    • 100% čistý přírodní MED vyrobený pouze z květů tymiánu z okolí      kláštera Agia Triada na Krétě, o včelstva se pečlivě starají samotní      mniši z kláštera.
    •  
    • MELETIADIS - rodinná firma vyrábějící řecké sladkosti, jakými      jsou chalva, tachini a lukumi. Přední řecký výrobce tradiční řecké kávy.
    •  
    • JANNIS - tradiční výrobce oříškových tyčinek v medu.
KOŘENÍ A BYLINKY:
·         ŘECKÝ HORSKÝ ČAJ (genus Sideritis) – česky hojník horní -  100% z hory Othris v Magnisii v Thessale.
·         Tento výjimečný bylinný čaj se pro své léčivé účinky doporučuje pít při následujících onemocněních:
o   Při srdečně-cévních onemocněních/ napomáhá při vysokém krevním tlaku/
o   Při onemocněních průdušek/ bronchitidě, astmatu, podporuje vykašlávání/
o   Při onemocněních močových cest a prostaty/ čaj je močopudný/
o   Při problémech s chudokrevností
o   Čaj je vhodné pít při ledvinových kamenech/ napomáhá k šetrnému vylučování kamenů z organismu/
o   V lidovém léčitelství se používá pro jeho protizánětlivé účinky a podporu hojení ran
o   Pro vysoký obsah selenu je čaj i silně antioxidační a proto je vhodný na očistu organismu
·         Řecký horský čaj neobsahuje tein, a proto se může pít i ve větším množství.
·         Obsahuje stopové prvky a minerály (např. Na, K, Zn, Mg, P, Si, Al, Fe, Cu, Selen, éterické oleje, fenoly)…
·         Není vhodný pro těhotné a kojící matky
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky